![toz-toplama-sitemleri-flts-filtre-sistemleri-jet-pulse-jet-pulse-filtre-torbali-filtre-toz-tutma-toz-emme-jet-filtre[1]](http://habergundem24.net/wp-content/uploads/2022/09/toz-toplama-sitemleri-flts-filtre-sistemleri-jet-pulse-jet-pulse-filtre-torbali-filtre-toz-tutma-toz-emme-jet-filtre1-678x381.jpg)
Torbalı Filtre Nedir?
Türkiye’de neredeyse her şehirde çok sayıda endüstriyel tesis bulunur. Bu tesislerin faydaları kadar zararları da mevcuttur. Çevre kirliliği; çok uzun süreden bu yana tüm dünyanın sorunudur. Endüstriyel tesisler; her ne kadar kasıtlı bir şekilde yapmıyor olsalar da çevre kirliliğine katkıda bulunurlar. Ancak, bu durumu telafi etmek adına birtakım önlemler alınır. Bir başka deyişle, endüstriyel tesislerin vermiş olduğu zarar hafifletilmeye çalışılır.
Torbalı Filtre Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Torbalı filtre; endüstriyel tesislerdeki tüm emiş noktaları için merkezi tozsuzlaştırma amacıyla tercih edilir. Bir başka deyişle, torbalı filtrenin endüstriyel tesislerde üretim hattında meydana gelen ve ivedilikle ortama yayılan toz partikülleri tutmak ve söz konusu tozları havadan ayırarak önceden belirlenen noktaya iletmek ya da depolamak amacıyla kullanılması söz konusudur. Torbalı filtre; neredeyse tüm sektörlerde kendisine yer bulur. Ayrıca, yine birçok proseste yer alması da mümkündür.
Torbalı filtrenin niteliği ortama yayılan tozlara göre farklılık gösterir. Bir başka deyişle, tozların kuru ya da nemli olmalarına göre değişken olmaları söz konusudur. Bunun yanı sıra, diğer filtreleme sistemleri ile beraber kullanılmaları mümkündür. Hem ön hem de son filtreleme olarak kullanılabilir.
Torbalı Filtrenin Avantajları Nelerdir?
Torbalı filtre; daha önce de ifade ettiğimiz gibi endüstrinin her alanında kendisine yer bulur. Hatta, üretim alanlarında yer alması bir gereklilikten ziyade bir zorunluluk haline gelmiştir. Her şeyden önce, endüstriyel tesislerde çalışanlar için iç ortam hava kalitesini yükseltir. Ayrıca, dış ortam hava kalitesinin korunmasına da yardımcı olur. Bunun yanı sıra, filtre materyali de farklı kriterler dikkate alınarak belirlenir. Bilhassa emilen tozların niteliği ve kimyasal yapısına bakılır. Buna ek olarak, tozların yoğunluk seviyeleri de önemlidir. Tüm bu kriterlere dikkat edilerek torbalı filtrenin emiş kapasitesi ve kullanılacak materyal belirlenir. Torbalı filtrenin materyaline üretici karar verir. Filtre boyutları; işletme şartlarına göre tespit edilir. Tasarımı dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmelidir.
Torbalı Filtre Nerelerde Kullanılır?
Torbalı filtre; farklı amaçlar doğrultusunda kullanılır. Bazı proseslerde tozsuzlaştırma filtresi olarak kullanılmasına rastlanır. Bunun yanı sıra, yine birtakım proseslerde ürünün hava yolu ile transferi esnasında ürün ile havanın ayrılmasında ve ürünün üretim hattına beslenmesinde de kullanılabilir. Bir başka deyişle, seperatör görevini de üstlenir.
Torbalı filtre; son derece dayanıklıdır. Her şeyden önce, çelik yapılı gövdelere sahip olduklarını belirtmek gerekir. Gövdesinin içerisinde tozun istenilen yere aktarılmasını sağlayacak ekipmanlar, prosese uygun olarak seçilmiş filtre malzemeleri ve basınçlı hava enjeksiyon sistemi de bulunur. Bir bütün olarak çalışmasından dolayı son derece değerlidir. Diğer tozsuzlaştırma sistemlerine kıyasla çok daha verimlidir. Hatta, verimlilik oranı yüzde 99,9 olarak ifade edilir.
Torbalı filtre; ünitesinin gövde ve aksesuarlarının tesis ihtiyacına göre farklı şekilde imal edilmesiyle de dikkat çeker.
Bir yanıt bırakın